In 2018 werd ik geselecteerd voor het Slow Writing Lab, een talententraject van het Nederlands Letterenfonds, waarin jonge schrijvers een jaar en 7000 euro krijgen om onderzoek te doen en hun artistieke praktijk uit te bouwen.

Ik had nog nooit 7000 euro bij elkaar gehad en vond het heel eng om geld uit te geven.

Er kwam een jeugdherinnering bij me op: mijn moeder die 50 euro pint en zegt dat dat al het geld is wat we nog hebben voor de rest van de maand, en dat dat niet genoeg is. Ik weet niet zeker of die jeugdherinnering klopt of niet.

Ik besloot 50 keer 50 euro uit te geven aan dingen waar ik eerder in mijn leven geen 50 euro aan uitgaf omdat ik arm was, me arm voelde, bang was dat ik arm zou worden of bang was. Terwijl ik dat aan het doen was maakte ik me steeds bozer over economische ongelijkheid.

EUROTEKEN ZEVENDUIZEND is een onderzoek naar de economie van het nu, en de verhouding tussen geld en emotie.EUROTEKEN ZEVENDUIZEND kent zo’n 50 subprojecten.
Enkele daarvan zijn @GuillotineBot (2020), Waarom Ben Ik Hier Eigenlijk?! (Kunststof Radio 4, 2019) en het daaraan gelieerde Uniek verblijf inPipowagenatelier NPORADIO4 Opium.


Veel van EUROTEKEN ZEVENDUIZEND was niet mogelijk geweest zonder mijn stagiair/assistent Stan Frijsinger.

Martin Rombouts. Utrecht, The Netherlands. Last updated: 24-10-2023.