Robin, Niek en Jos waren voor elkaar de ‘vrienden van vrienden’, kenden elkaar ‘via via’. Maar nu die oorspronkelijke vrienden naar Amsterdam zijn verhuisd of juist kinderen hebben gekregen en naar het dorp zijn getrokken, hebben ze alleen elkaar nog, en hun stamkroeg. En Arnhem.


Niet de meest voor de hand liggende vriendengroep misschien, maar dat zijn de beste vriendengroepen nooit. Ze zijn de achterblijvers in een stad die elk jaar wordt overstroomd door nieuwe kunstacademiestudenten. Ze hebben hun stamkroegen zien veranderen van punk naar hipster, naar nog net geen shisha lounge, naar vergane glorie en juist daardoor weer interessant.

Ze hebben ogenschijnlijk geen grotere problemen dan dat. Behalve dan dat ze ouder worden terwijl ze daar allesbehalve klaar voor zijn. In een stad die elk jaar weer jonger wordt.


dat dus. is een fictieserie voor mensen die van keukentafelpodcasts houden. Door  Martin Rombouts, Jozien Wijkhuijs en Dennis Gaens. De muziek is van Daan van Haren en het artwork is van Studio Another Day.

Het concept voor dat dus. werd deels ontwikkeld bij de Oorzaken Academy. De serie wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, Schakel025, De Nieuwe Oost | Wintertuin en Hard//hoofd.Martin Rombouts. Utrecht, The Netherlands. Last updated: 24-10-2023.